Team

SK720154-Levelup-Portret-Pand-04649.jpgHarm Mars

Harm (1967) is al ruim twintig jaar, vanuit verschillende organisaties, actief in de zakelijke dienstverlening. Door een ruime ervaring op zowel het organisatorische en bedrijfseconomisch als het commerciële vlak, in combinatie met inhoudelijke ervaring opgedaan in de Internet/ICT branche, is hij zeer goed in staat een brug te slaan tussen de business en de techniek. Het aansturen van teams gaat hem goed af. Door medewerkers en klanten wordt zijn managementstijl omschreven als helder, open, eerlijk en direct, waarbij “afspraak is afspraak” een belangrijk principe is. Harm is Prince2 en IPMA (International Project Management Association) gecertificeerd.

SK720154-Levelup-Portret-Pand-04558.jpgAlex Keizer

Alex (1971) is een ervaren consultant. Hij heeft zich bewezen als een veelzijdig persoon die uitdagingen niet uit de weg gaat. Zowel zelfstandig als ook in teamverband weet hij projecten tot een succesvol einde te brengen. Alex kan bogen op een lange staat van dienst in veelzijdige en complexe omgevingen. Hij is als geen ander in staat om zich in te leven in de omgeving waarin hij actief is.

Mede dankzij zijn afgeronde studie Bedrijfskunde (financieel management) is hij in staat zaken in een groter verband te bezien en kan hij ook in complexe situaties tot een goede analyse komen. Hij heeft ruime ervaring met oplossingen op het gebied van SQL-Server, ASP.NET, BizTalk, Windows Communication Foundation en C#. Alex is MCSD-gecertificeerd.

Alex is te typeren als een rustige, pragmatische, analytisch en service gerichte persoon die goed met mensen kan omgaan. Deze eigenschappen, gecombineerd met een gedegen technisch inhoudelijke achtergrond maken hem bij uitstek geschikt voor complexe ontwikkeltrajecten.

SK720154-Levelup-Portret-Pand-04416.jpgEdwin Vink 

Edwin (1967) weet als relatiemanager en entrepreneur een sterke feeling met de klant te combineren met inhoudelijke adviezen en treffende voorstellen. Met bagage als projectmanager en consultant, opgedaan bij verschillende grote ICT dienstverleners op zak, startte hij eind jaren ’90 Level Up. Het goede van zijn voorgaande werkgevers werd gecombineerd met de creativiteit en slagvaardigheid van een kleinere en gedreven ‘club’ professionals die het verschil wilde maken bij de opdrachtgever. 

Als rode draad door zijn professionele loopbaan loopt het woord verbinden. Dit op het gebied van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod en steeds meer gericht op het leggen van verbindingen tussen organisaties die vanuit een netwerkgedachte een gezamenlijke propositie aan de markt kunnen aanbieden. Mede vanuit die optiek is Level Up door de jaren heen getransformeerd van een traditionele ICT dienstverlener naar een meer op producten en samenwerking gerichte partner in de keten die opdrachtgevers kan bedienen.

Edwin werkt graag vanuit een team en teamgedachte waarbij ieder vanuit zijn of haar eigen toegevoegde waarde een bijdrage leveren aan het eindresultaat. De klant, voor wie een oplossing wordt gerealiseerd, staat hierbij altijd centraal.

FrankFrank van der Kruk

Frank (1957) heeft ruim vijfendertig jaar ervaring op het gebied van informatietechnologie, management, ondernemerschap en inrichting van bedrijfsprocessen. Als manager heeft Frank een zeer brede ervaring in zeer uiteenlopende rollen: van business unit manager bij BSO/Origin via ondernemerschap (founder Level Up) naar Director of Operations en Excutive Board member van de Rotterdam School of Management.

Vanuit de kernwaarden Betekenisvol, Verantwoordelijk en Samen heeft Frank de intrinsieke drive om binnen de bedrijfsvoering van organisaties verantwoordelijkheid te nemen en beweging te creëren. Je hoeft immers niet ziek te zijn om beter te worden.  Verbeterprocessen initiëren is dan ook een integraal onderdeel van zijn managementstijl. En zich bewust dat ieder veranderproces een bovenstroom en een onderstroom kent (ratio versus emotie), kiest Frank liever voor een evolutionair veranderproces dan voor een revolutionair veranderproces (tenzij de urgentie dit laatste afdwingt).

Woorden als eerlijkheid, authenticiteit, transparantie en gedrevenheid kenmerken de persoonlijkheid van Frank: ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt’ is niet voor niets een van zijn favoriete motto’s.